شرکت سپهر آسا دیزل که از خودروساز های جوان کشور محسوب می شود تصمیم بر واردات و مونتاژ یک کشنده و یک کامیونت با نام های Heron X7 و Heron X2 گرفته است.
ابتدا قرار بود سپهر آسا دیزل کشنده ای از گروه فاو به نام فاو J7 را وارد و مونتاژ کند اما تصمیم این شرکت بر این شد که کشنده ای دیگر وارد کند. شرکت مادر هرون ایکس ۷ دانگ فنگ چینی می باشد که سابقه همکاری طولانی مدت با سایپا دیزل دارد و مطرح ترین آن کشنده های کا ایکس ۴۸۰ و آرتا (کا ایکس ۵۲۰) می باشد. هرون ایکس ۷ چندی پیش در ویتنام به نام دانگ فنگ X7 یوچای (Dongfeng X7 Yuchai) رونمایی شد.
این کشنده در واقع فیس لیفت شده و بروز آوری شده ی کشنده دانگ فنگ KL 465 میباشد که سال گذشته سایپا دیزل قصد تولید آن را داشت! دانگ فنگ KL خود نمونه ی ارتقا یافته ی کشنده T375 البرز محصول قدیمی سایپا دیزل محسوب میشود.همراه اتوبان باشید تا صفر تا صد این کشنده جدید را بررسی کنیم.
پ.ن: هرون در لغت به معنای نوعی مرغ ماهیخوار و نیز نام یک فرمول هندسه (رابطه هرون) که در آن میتوان مساحت مثلث را بدون داشتن ارتفاع محاسبه کرد، می باشد. این آخری البته شاید ارتباطی به لوگوی مثلثی سپهر آسا دیزل نیز داشته باشد.
دانگ فنگ KC یا KX؟ در اتوبان بخوانید!
مشخصات ظاهری هرون ایکس ۷
در نمای جلو کشنده، سعی شده تا چراغ های جلو شبیه به ولوو باشد. جلو پنجره و سپر یکپارچه و بصورت شبکه ای از شیار ها می باشد (طرح موسوم به کهکشانی) که باید دید در آب و هوای ایران چطور عملکردی خواهد داشت. دو خط نقره ای الهام گرفته از خط اشک یوزپلنگ می باشد. طراحی کلی اتاق کمی هم مشابه با کشنده هیوندای XCIENT کره ای می باشد.
نمای داخلی کشنده Heron X7 ساده و کاربردی است. در نمای داخلی یک صفحه نمایش دیجیتالی ۱۰ اینچی به همراه پشت آمپر دیجیتالی مشاهده می کنیم. شیفتر تعویض دنده دیمری شکل نیز کنار صندلی راننده قرار داده شده است. ترمز دستی و ترمز تریلر نیز در سمت راست صندلی راننده تعبیه شده است. کف اتاق نیز مانند کشنده های میان رده ی بازار ایران صاف نیست و پالونی مختصری دارد. کیفیت متریال داخلی در حد متوسط ارزیابی میشود که سعی شده با استفاده از قطعات نقره ای رنگ جذابتر به نظر برسد. در این میان نکته جالب وجود داشتن یک هولدر موبایل به صورت فابریک بروی داشبرد هست.
مشخصات فنی Heron X7
کشنده هرون ایکس ۷ از موتور کامینز ۵۲۰ بهره می برد که همان موتور بکار رفته در کشنده آرتا ( کا ایکس ۵۲۰) می باشد اما برخلاف کشنده آرتا، هرون X7 از گیربکس برند ایتون بهره می برد. نکته قابل توجه، مجهز بودن این کشنده به ریتاردر هیدرولیکی گیربکس می باشد. لازم به ذکر است ریتاردر هیدرولیکی گیربکس بکار رفته از برند Voith آلمان می باشد و سیستم گیربکس بکار رفته مشابه کشنده ویرا Y3 محصول ویرا دیزل از شرکت های زیرمجموعه ماموت می باشد.
همچنین این کشنده مجهز به PTO با توان ۵۰۰ نیوتن متر می باشد. ضمن اینکه این کشنده دارای استاندارد حمل کالای خطرناک یا همان ADR نیز می باشد.
سیستم تعلیق
سیستم تعلیق به کار رفته در محور جلو کشنده هرون X7، فنر تخت چند لایه پارابولیک، کمک فنر، استابلایزر و آنتی رول بار می باشد. همچنین سیستم تعلیق در محور عقب، تعلیق بادی با ۴ بالن قابل تنظیم از داخل کابین( با کنترلر ECAS)، مجهز به کمک فنر و استابلایزر و آنتی رول بار می باشد.
اکسل جلو و عقب از برند DANA با ترمز های دیسکی و امکان گریس کاری بلبرینگ ها بدون باز کردن کاسه چرخ ها (Maintenance Free). محور عقب مجهز به قفل دیفرانسیل می باشد.
سیستم ترمز
انواع سیستم های بکار رفته در سیستم ترمز به شرح ذیل می باشد:
- دو مداره پنوماتیکی برند KNORR
- سیستم ضدقفل (ABS) مجهز به کنترولگر های الکترونیکی
- سیستم کنترل الکترونیکی ترمز (EBS)،سیستم ضدلغزش (ASR)
- سسیستم ترمز اضطراری پیشرفته هوشمند (AEBS)
- سیستم کنترل الکترونیکی پایداری (ESC)
- سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)
- سیستم کنترل سرعت در سرازیری(HDC)
- سیستم هشدار برخورد از جلو (FCWS)
- ترمز کمکی: ترمز اگزوز و ترمز موتور اتوماتیک EVB، ریتاردر هیدرولیکی روی گیربکس
- ترمز دستی: پنوماتیک با عملکرد روی محور عقب
مخزن سوخت
ظرفیت سوخت کشنده هرون X7 مجموعا ۱۲۰۰ لیتر (۷۰۰ + ۵۰۰) می باشد. جنس باک های سوخت، آلومینیومی است. باک ها مجهز به پمپ برقی و مقسم الکترونیکی با امکان انتخاب تانک از داخل کابین، گرمکن سوخت، فیلتر آبگیر، گرمکن روی فیلتر آبگیر می باشند.
ظرفیت ادبلو نیز مشابه اکثر کشنده های موجود در بازار ۴۵ لیتر است و جنس باک ادبلو از پلی اتیلن با چگالی بالا است. همچنین باک ادبلو مجهز به پمپ برقی و گرمکن ادبلو می باشد.
تجهیزات استاندارد و دیگر امکانات مهم کشنده Heron X7
- مانیتور ده اینچی لمسی مجهز به بلوتوث( GPS,SD,USB)
- امکان کنترل سیستم صوتی و تصویری از کنار تخت خواب
- سیستم تهویه مطبوع تمام اتوماتیک
- سیستم هشدار حرکت بین خطوط (LDWS)
- سنسور پارک جلو کابین
- قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ های جلو
- کلید باز و بسته کردن پنجره ها در کنار تخت خواب
- نگهدارند گوشی تلفن همراه ارگونومیک
- دارای پورت USB برای شارژ تلفن همراه همراه در تخت خواب ها
- چراغ های جلو مجهز به سیستم روشنایی اتوماتیک
- دوربین انتهای تریلر
- صفحه کیلومتر دیجیتال
- دوربین نقاط کور ۲۷۰ درجه
- کولر درجا و بخاری درجا
- کروز کنترل
- سیستم پایش باد تایر ها (TPMS)
- چراغ های روشنایی روز (DRL) از نوع LED
- دارای آینه های جانبی برقی جهز به گرمکن
- شیشه بالابر برقی
- چراغ مطالعه
- زاپاس بند مخصوص
- خروجی برق ۲۲۰ ولت
بررسی رقبا و قیمت کشنده هرون ایکس ۷
از رقبای کشنده Heron X7 می توان به کشنده ویرا Y3 و شکموتو X5000 اشاره کرد. هنوز قیمت رسمی از سوی سپهر آسا دیزل اعلام نشده اما گمان می رود قیمتی بین ۵ الی ۶ میلیارد تومان داشته باشد.
بنظر شما عملکرد این کشنده در بازار ایران چطور خواهد بود؟ آیا سپهر آسا دیزل با این کشنده توان رقابت در بازار را دارد؟ حتما نظرتان را با مخاطبان مجله اتوبان به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید