به دنبال تفاوت های سری اس و آر اسکانیا هستید؟ اسکانیا R500 با S500 چه فرقهایی دارند؟ چطور قرار هست از دور متوجه تفاوتهای این دو کشنده ی جذاب سوئدی شویم؟ جواب این سوالات در این مقاله ی مجله خودرو اتوبان هست. پس با ما همراه باشید تا تفاوت اسکانیا R و S را بررسی کنیم…
تفاوتهای ظاهری سری S با R اسکانیا
در مورد ظاهر این دو کشنده، باید گفت تا اندازه ی بسیاری مشابه هم هستند. چیزی که اتاق S را از R متفاوت میکند، ارتفاع بلندتر آن هست. این اتاق حدود ۱۶ سانتی متر بالاتر از سری R نصب شده است و همین باعث به وجود آمدن یک پله ی اضافه برای دسترسی به کابین شده است. پله ی چهارم برای اسکانیا S500 منجر به ایجاد کابین با کف مسطح شده است. یعنی خبری از تونل بالای موتور نیست و راحتی تردد راننده و سرنشین در کابین وجود دارد!
اسکانیا R500 اسکانیا S500 طول (میلیمتر) ۵۹۶۰ ۵۹۶۰ عرض (میلیمتر) ۲۵۵۰ ۲۵۵۰ ارتفاع سقف تا سطح زمین (میلیمتر) ۳۷۹۰ ۳۹۵۰
سایر گزینه ها همچون فرمان D شکل، چراغهای اضافه برروی جلوپنجره، مانیتور بزرگ تر، صفحه آمپر دیجیتالی، چراغ شور، فربرقی، قهوه ساز، سنسورهای جانبی، اکسل جلو بالن، فلاپ اورجینال و… در بین هر دو اتاق قابل سفارش گذاری توسط خریدار اولیه در اروپا هستند. موضوع اینست که این قبیل تجهیزات عمدتا به صورت فراوان تری بروی نمونه های لوکس تر و گران قیمت تر موجود هستند. (زیرا خریداران متمول تری دارند) بنابراین طبیعیست که S500 پر آپشن تر از R500 باشد.
تفاوتهای فنی اسکانیا اس ۵۰۰ و آر ۵۰۰
در مورد تفاوتهای فنی این دو کشنده در یک کلام باید گفت: «هیچ!!»
موتور ۱۳ لیتری ۶ سیلندر خطی ساخت اسکانیا با کد DC13 165 و استاندارد آلایندگی یورو۶ در هر دو این محصولات قرار گرفته است. این موتور از بهترین موتورهای نصب شده بروی کشنده های دنیاست. این انجین از نظر مصرف سوخت، بهینه سازی های زیست محیطی و نیز خنک کاری، در بهترین حالت و راندمان ممکن قرار گرفته است. همه ی این موارد باعث افزایش طول عمر موتور و کارکرد آن شده است. بد نیست بدانید طیف قدرت تولیدی این موتور از ۴۲۰ تا ۵۶۰ اسب بخار هست. این اعداد بسته به خواست مشتری، کیفیت سوخت،کاربری و سیستم مدیریت موتور مورد استفاده قرار گرفته، متفاوت خواهند بود.
گیربکس اُپتی کروز (Heavy-Duty Opticruise Gearbox) مجهز به اینتاردر (ریتاردر هیدرولیکی گیربکس) بر روی هر دو محصول بصورت مشابه قرار گرفته است. این گیربکس نسبت به نسل قبلی دارای تعویض دنده های سریعتر و بی صداتر هست. ساخت و متریال این گیربکهاس باعث افزایش طول دوره های نگهداری شده است. این گیربکس دارای ۱۲ دنده جلو، ۲ دنده فوق سنگین و ۲ دنده عقب می باشد.
قیمت اسکانیا S500 و R500 در بازار ایران
در زمینه ی قیمت البته بازی مقداری فرق دارد! اولین سری اسکانیا S500 مدل ۲۰۲۱ به صورت صفر کیلومتر و انحصاری توسط تیتان دیزل وارد شد. در ماههای اخیر البته چند اسکانیا S500 دست دوم هم به صورت شخصی به ایران وارد شده اند. در زمان نگارش این مقاله و پس از افزایش شدید نرخ ارز در روزهای اخیر، اسکانیا آر۵۰۰ کارکرده حدود ۱۰.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان و قیمت اسکانیا اس ۵۰۰ کارکرده حدود ۱۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ میلیارد تومان قیمت دارند.
نظر شما در مورد این دو کشنده نیست؟ کدام را انتخاب میکنید؟ اس ۵۰۰ فول سایز با اتاق مسطح و راحت و قیمت بالاتر، یا آر ۵۰۰ اقتصادی تر و با همان مشخصات فنی؟ منتظر نظرات شما هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید