۱ اسفند ۱۴۰۳
شیران 550

معرفی کشنده شیران ۴۸۰ و شیران ۵۵۰

شرکت شیران دیزل که به عنوان نماینده انحصاری شرکت مان آلمان در ایران شناخته می شود و واردات و خدمات پس از فروش کشنده های مان را به عهده دارد، در ششمین نمایشگاه خودرو تهران که در شهر آفتاب برگزار شد از دو کشنده جدید خود تحت عنوان شیران ۴۸۰ و شیران ۵۵۰ رونمایی کرد.

این دو کشنده که اصالت چینی دارند در واقع با نام هوو مکس در چین شناخته می شوند و توسط شرکت سینوتراک تولید می شوند.

کشنده های هوو از سال ۱۳۸۴ توسط ایرانخودرو به بازار ایران وارد شدند. در سال ۱۳۸۴ قیمت یک دستگاه کشنده هوو حدود ۶۸ میلیون تومان بود و با پیش پرداخت ۵ میلیون تومان و الباقی مبلغ بصورت اقساط تحویل رانندگان داده میشد.

از همان ابتدا هوو یک مشکل اساسی در سیستم ترمز خود داشت تا آنجایی که طبق گفته راهنمایی و رانندگی ایران کشنده هوو در سال ۱۳۹۰ عامل بیش از ۱۰ درصد تصادف های منجر به مرگ در ایران بوده و بیش از ۴۰۰ نفر در این تصادف ها جان خود را از دست داده اند.

اما اکنون شرکت شیران دیزل با همکاری سینوتراک نسل جدیدی از کشنده های هوو را با نام های شیران ۴۸۰ و شیران ۵۵۰ به بازار عرضه خواهد کرد. با مجله خودرو اتوبان همراه باشید تا صفر تا صد این دو کشنده را بررسی کنیم.

مشخصات ظاهری شیران ۵۵۰ و شیران ۴۸۰

کشنده های شیران ۵۵۰ و شیران ۴۸۰ نمای بیرونی ساده و ظاهری نه چندان به روز دارد. لوگو شیران دیزل در مرکز، جلوپنجره بزرگ، چراغ یکپارچه که بصورت L برعکس قرار گرفته اند از جمله نکاتی هستند که می توان به آن ها اشاره کرد.

متریال بکار رفته در داخل کابین کیفیت متوسطی دارد. کلید تغییر حالت حرکت بصورت دسته دنده درنظر گرفته شده است. ترمز دستی نیز در داشبرد قرار دارد.

مشخصات فنی شیران ۵۵۰ و شیران ۴۸۰

هر دو کشنده شیران ۵۵۰ و شیران ۴۸۰ از موتور برند ویچای(Weichai) با کد WP13 که ۶ سیلندر می باشد بهره می برند. کشنده شیران ۵۵۰، بیشینه قدرت ۵۵۰ اسب بخار را در ۱۹۰۰ دور بر دقیقه دارد. همچنین حداکثر گشتاور ۲۵۵۰ نیوتن متر را در ۱۰۰۰ الی ۱۴۰۰ دور بر دقیقه دارد.

اما کشنده شیران ۴۸۰، بیشنه قدرت ۴۸۰ اسب بخار را در ۱۹۰۰ دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور ۲۴۰۰ نیوتن متر را در ۹۵۰ الی ۱۴۰۰ دور بر دقیقه را دارد.

گیربکس بکار رفته در هردو مدل کشنده یکسان است. یک گیربکس AMT با ۱۶ دنده جلو و ۲ دنده عقب است. همچنین شیفتر اهرمی تعویض دنده ریتاردر با برند آلمانی نیز تعبیه شده است.

سیستم تعلیق شیران ۵۵۰ در محور جلو فنر پارابولیک با میل موجگیر است. در محور عقب نیز سیستم تعلیق ۴ بالن می باشد.

سیستم تعلیق شیران ۴۸۰ در محور جلو مانند شیران ۵۵۰ فنر پارابولیک و در محور عقب فنر تخت چندلایه به همراه میل موج گیر است.

سیستم ترمز کشنده های شیران از نوع پنوماتیک دومداره مستقل از برند WABCO می باشد. در شیران ۵۵۰ نوع ترمز جفت محور جلو و عقب دیسکی و در شیران ۴۸۰ محور جلو دیسکی و محور عقب کاسه ای می باشد.سیستم ترمز به طور کلی دارای سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل الکتریکی ترمز، سیستم ضد لغزش، محدود کننده نیروی ترمزالکترونیکی، ترمز اضطراری الکترونیکی، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی و هشدار برخودر از جلو می باشد.

ظرفیت مخزن‌های سوخت آلومینیومی هر دو کشنده شیران در مجموع هزار و ۳۰۰ لیتر به صورت دو مخزن است.

تجهیزات استاندارد مشترک کشنده های شیران

  • بخاری و کولر درجا
  • تهویه مطبوع اتوماتیک
  • سردکن، گرم کن و ماساژور صندلی راننده
  • کلاستر ۷ اینچ
  • سامانه هشدار دهنده انحراف از مسیر (LDWS)
  • سنسور باران
  • سیستم کنترل فشار باد تایر(TPMS)
  • کروز کنترل تطبیقی (ACC)
  • قابلیت حمل کالاهای خطرناک
  • دوربین ثبت وقایع

تنها تفاوت از نظر تجهیزات به دوربین ۳۶۰ در شیران ۵۵۰، دوربین نقطه کور در شیران ۴۸۰ و بزرگتر بودن صفحه نمایش دیجیتال در شیران ۵۵۰ خلاصه می شود.

در نسخه رونمایی شده از کشنده های شیران در نمایشگاه خودرو تهران خبری از وجود یخچال در این دو کشنده نبود که طبق گفته مسئولان شیران دیزل یخچال در نسخه های نهایی این دو کشنده در نظر گرفته شده است.

به نظر می رسد شیران دیزل با معرفی این دو کشنده قصد دارد تا نقش پر رنگ تری را در صنعت حمل و نقل خودرو های سنگین ایران را ایفا کند. انتظار می رود این دو کشنده سال بعد به بازار عرضه شوند. حال باید دید که اقبال عمومی از این دو کشنده در این بازار رقابتی چیست. نظر شما درمورد کشنده شیران ۵۵۰ و شیران ۴۸۰ چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *