۱ آذر ۱۴۰۳
کامیون لیلاند

معرفی کمپانی لیلاند و لیلاند کمپرسی

در این مطلب به بررسی تاریخچه و محصولات معروف کمپانی لیلاند پرداختیم. همراه اتوبان باشید.

کمپانی لیلاند نخستین‌بار در سال ۱۸۹۶ میلادی در شهر لیلاند کشور انگلیس تأسیس شد. این شرکت در سال ۱۹۸۶ میلادی منحل شد ولی امتیاز و برند خود را به شرکت دیگری به نام بریتیش لیلاند موتور کورپوریشن داد. عمده‌ترین تولیدات کمپانی لیلاند کامیون و خودروهای سنگین بود. به گونه‌ای که نخستین محصول این شرکت یک ون بود که قابلیت حمل بار تا وزن ۱.۵ تن را داشت و به وسیله‌ی موتورهای بخار هدایت می‌شد.

کامیون لیلاند
کامیون لیلاند

کمپانی لیلاند به‌دلیل حمایت و سرمایه‌گذاری از سوی کشور انگلیس محصولات خود را بیشتر برای استفاده‌ی داخلی این کشور تولید می‌کرد. پس از گذشت مدت زمانی، شرکت بریتیش لیلاند موتور کورپوریشن با هلدینگ بریتیش موتور ادغام گردید و پس از آن باگذشت چندین سال هنگام ملی‌سازی نام این شرکت مجدداً تغییر یافت و شرکت بریتیش لیلاند نام گرفت.

اما تا اینجای کار هنوز پایان تغییر و تحولات این شرکت نیست و باز هم چندین سال بعد نام این شرکت به‌طور کامل در صنعت خودرو سازی از بین رفته و از آن به بعد به نام شرکت روور گروپ معرفی شد. این شرکت نیز در سال ۲۰۰۶ منحل شد.

محصولات شرکت لیلاند

اساس کار شرکت لیلاند تولید خودروهای سنگین بود. یکی از پرکاربردترین و قدیمی‌ترین  محصولات این شرکت اتوبوس‌های دو طبقه بود. این اتوبوس‌ها برای عده‌ای از افراد خاطرات نوستالژیکی را به‌همراه دارد. تولید و ساخت این اتوبوس‌ها نخستین‌بار حدود ۵۶ سال پیش یعنی سال ۱۳۴۳ طی قراردادی که بین شرکت لیلاند موتورز ایران و لیلاند موتورز انگلستان بسته شد در ایران آغاز شد.

اتوبوس‌های دو طبقه به ۲ دسته تقسیم می شدند:

نوع اول: ساختار این اتوبوس به گونه‌ای است که موتور آن در قسمت جلو و دماغه‌ی اتوبوس قرار گرفته است. علاوه‌بر این در قسمت جلوی اتوبوس یک کابین به صورت مستقل برای راننده تعبیه شده است؛ که به جهت تفاوت سیستم رانندگی در ایران، جایگاه نشستن راننده در سمت راست کابین واقع شده است. سبک متفاوت این مدل اتوبوس‌ها  و رنگ‌های متتوع آن چهره‌ی زیبایی به خیابان‌های تهران داده بود.

نوع دوم: در این مدل اتوبوس‌های دو طبقه لیلاند، جایگاه راننده همانند اتوبوس‌های امروزی در کابین اصلی و در کنار مسافران قرار دارد. در این مدل در مقایسه با مدل قدیمی دماغه اتوبوس حذف شده و سطح جلوی اتوبوس همانند مدل‌های امروزی اتوبوس صاف است. اما جالب است بدانید در قسمت پشت اتوبوس یک دماغه قرار دارد که سبب شده تا دسترسی به قسمت‌های مختلف موتور جهت تعمیر و یا تعویض قطعات آن به‌آسانی صورت می‌گیرد.

یکی‌دیگر از محصولات این شرکت،کامیون کمپرسی بود . لیلاند کمپرسی یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین محصول این شرکت است. این کامیون کمپرسی به‌دلیل دارا بودن قطعات و موتور مونتاژ شده توسط شرکت لیلاند موتورز همراه قدیمی رانندگان جاده است.

باتوجه‌به نحوه‌ی طراحی بدنه‌ی لیلاند کمپرسی و ارتفاع آن از سطح زمین از کامیون در محیط‌هایی با شرایط سخت نظیر معادن، کارگاه‌های تولید سیمان و .. نیز استفاده می‌شود.

از جمله کامیون کمپرسی‌های لیلاند می‌توان به کامیون لیلاند مدل ۵۶، کامیون لیلاند۱۹ تن مدل ۵۲، لیلاند کمپرسی مدل ۶۳، لیلاندکفی مدل ۸۲،

از دیگر محصولات لیلاند می‌توان به انواع خودروهای آتش‌نشانی، زباله‌کش و لجن‌کش اشاره کرد.

شهاب خودرو

شرکت شهاب خودرو در سال ۱۳۴۵ با همکاری لیلاند موتورز انگلیس جهت ساخت و مونتاژ خودروهای سنگین، کامیون و اتوبوس در خیابان قزوین تأسیس شد. این شرکت در طول زمان فعالیت خود با چالش‌های زیادی روبه‌رو شد. به‌گونه‌ای که بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۷ به دلیل عدم همکاری شرکت لیلاند موتورز انگلیس، جهت تأمین قطعات محصولات خود این شرکت با همکاری شرکت مرسدس بنز به ساخت محصولات خود از جمله بنز خاور و اتوبوس‌های شهری ادامه داد.

درحال حاضر شرکت شهاب خودرو به‌دلیل فعالیت در زمینه‌ی ساخت خودروهای خدمات شهری، سالیانه تعداد انبوهی خودرو براساس نیاز و نوع سفارش شرکت‌های مختلف خصوصی و دولتی، شهرداری‌ها، سازمان‌ها تولید می‌کند. خطی مشی این شرکت ارائه باکیفیت‌ترین خدمات است. به‌گونه‌ای که نهایت تلاش خود را در بهینه‌سازی قسمت اگزوز محصولات کرده است تا کمترین آسیب را به محیط زیست وارد نماید.

 تمرکز اصلی شرکت شهاب خودرو ساخت خودروهای خدمات شهری، زباله‌کش، ماشین آتش‌نشانی و… است. برای اطلاعات بیشتر از جزئیات محصولات می‌توانید به وب‌سایت این شرکت خودروسازی مراجعه نمایید.

مشخصات فنی لیلاند کمپرسی

طراحی کابین کامیون کمپرسی به گونه‌ای است که نهایت دقت و ظرافت در آن بکارگرفته شده است. قدرت حمل بار، طول کمپرسی لیلاند، فاصله محوری، قدرت مانور، ظرفیت مخزن سوخت، ولتاژ باطری، تعداد چرخ‌ها و نوع شاسی به کار رفته در انواع مدل‌های کمپرسی لیلاند با یکدیگر  متفاوت است.

درون کابین کمپرسی تجهیز شده با سیستم گرمایش و سرمایش، کمربند ایمنی، بالابر شیشه برقی، ۴ عدد آینه و گرم‌کن آینه و قفل مرکزی. در بعضی دیگر نیز در قسمت کابین تخت‌خواب جهت استراحت راننده خصوصاً در سفرهای طولانی تعبیه شده است.

اطمینان در کنار کیفیت محصول

شرکت لیلاند موتورز یکی از موفق‌ترین شرکت‌ها در زمینه‌ی تولید موتورهای دیزل بود. قطعات به‌کار رفته در قسمت موتور محصولات این شرکت به‌دلیل کیفیت بالا موجب کاهش سطح استهلاک و  افزایش طول عمر شده است. به گونه‌ای که بارها و بارها  از زبان رانندگان لیلاند کمپرسی شنیده شده که به‌ندرت نیازبه مراجعه به تعمیرگاه جهت تعویض یا تعمیر قطعات یا حتی فروش خودرو خود پیدا کرده‌اند. شاید یکی از دلایل دیگر انتخاب این خودرو توسط رانندگان جاده مصرف سوخت پایین آن باشد.

نظر شما درمورد کامیون و اتوبوس های نوستالژی لیلاند چیست؟ اگر تجربه رانندگی با این خودرو ها را دارید حتما با مخاطبان اتوبان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *