در نمایشگاه بین المللی خودروی اصفهان، شرکت ویرا دیزل کامیونت جدید i9 را در مراسم خاصی رونمایی کرد. این کامیونت برخلاف سایر اسلاف خود، از موتور برقی استفاده میکند. در یکی دو سال اخیر اکثر تولیدکننده در بخش سبک و سنگین روی به رونمایی یا تولید خودروهای برقی آورده اند.
طبق اعلام شرکت تولید کننده، کامیونت ویرا برقی با یک بار شارژ قادر به پیمایش مسیر ۳۰۰ کیلومتری خواهد بود. البته این میزان پیمایش مسیر با حالت بارگیری کامل هست.
مشخصات ظاهری کامیونت برقی ویرا i9
سبک طراحی نمای بیرونی کامیونت برقی ویرا i9 زیبا و جذاب است. جلو پنجره و سپر یکپارچه و لوگو ویرا دیزل در مرکز جلوپنچره می باشد. چراغ های دیلایت و راهنما و در مجموع چراغ جلو به صورت یکپارچه به شکل ذوزنقه ای قرار گرفته اند.
باتری های کامیونت نیز بصورت متوالی بر فضاهای خالی روی شاسی تعبیه شده اند.
در نمای داخل اتاق نیز شاهد یک پشت آمپر دیجیتالی هستیم. به جای شیفتر دنده ای نیز کلید تعویض جهت حرکت دیمری شکل در کنار صندلی راننده داده است که حالت های R/N/D بروی آن مشخص شده است.
مشخصات کامیونت برقی ویرا آی ۹
کامیونت برقی ۶ تن ویرا i9 محصولی سازگار با محیط زیست می باشد و مناسب نیاز های حمل و نقل های شهری است. خودرو های برقی به شتاب بالا، بی صدا بودن و مصرف بهینه شناخته شده هستند و کامیونت برقی ویرا i9 نیز از این قاعده مستثنی نیست.
کامیونت برقی ویرا i9 مانند دیگر محصولات ویرا دیزل محصول شرکت شاکمن از چین می باشند و بعنوان اولین خودرو برقی شرکت ویرا دیزل شناخته می شود.
در کامیونت برقی دیگر خبری از موتور دیزلی، ادبلو، سیستم گیربکس و انتقال قدرت به روش سنتی قدیمی وجود ندارد. در این کامیونت از باتری های برند CATL که از تکنولوژی LIFEPO4 با ظرفیت ۱۰۰ کیلووات ساعت پشتیبانی می کند، استفاده می کند. این باتری فقط با یکبار شارژ شدن امکان پیمایش مسافت ۳۰۰ کیلومتری را به راننده می دهد.
موتور الکتریکی بر روی محور عقب نصب شده است و همین عاملیست که شتاب بهتر و اتلاف قدرت کمتری را نسبت به موتور های دیزلی داشته باشد.
نکته قابل توجه موتور الکتریکی i9 نسبت به موتور های دیزلی دیگر کامیونت ها اعمال حداکثر گشتاور به محض فشردن پدال گاز است زیرا دیگر نیازی به دور موتور بالا برای افزایش گشتاور خود ندارد.
همچنین کامیونت برقی i9 از سیستم مدیریت هوشمند BMS بهره می برد. از دیگر امکانات امنیتی می توان به جلوگیری از آتش سوزی، ضربه، نشت و نفوذ آب، پشتیبانی از شارژ سریع و قابلیت شارژ با برق خانگی را نام برد.
رقبای کامیونت برقی ویرا i9
از رقبای این محصول می توان به کامیونت برقی دافران، کامیونت برقی فوتون سایپا دیزل و اشاره کرد. نکته قابل توجه این است که هیچکدام از کامیونت های برقی هنوز وارد خط تولید انبوه نشده است.
نظر شما در مورد کامیونت برقی ویرا آی ۹ چیست؟ آیا بنظر شما کامیونت های برقی می توانند در آینده نه چندان دور جایگزین کامیونت های دیزلی شوند؟
پینگ بک: حضور ویرا دیزل در نمایشگاه مدیریت شهری مشهد | مجله خودرو اتوبان