۲۰ تیر ۱۴۰۴
فوتون 460

توقف تولید فوتون 430 و فوتون 460!

در این مطلب به آخرین اخبار مربوط به توقف ناگهانی تولید فوتون 430 و فوتون 460 پرداختیم. همراه اتوبان باشید.

در چند روز گذشته خبری شوکه کننده اعلام شد! ایرانخودرو دیزل طی بخشنامه ای توقف تولید دو کشنده پرفروش و محبوب بازار یعنی فوتون 430 (آئومان H4) و فوتون 460 (H5) را اعلام کرد.

متن این دستورالعمل جدید به شرح ذیل می باشد:

پیرو نامه شماره 1430/300/20826 مورخ 1403/05/31 در خصوص خاتمه تولید خودروهای تولیدی شرکت ایران خودرو دیزل با نام های تجاری H4 و H5 و همچنین با عنایت به نامه های شماره 140340003389 مورخ 1403/05/21 و شماره 140340003694 مورخ 1403/05/28 شرکت ایران خودرو دیزل مبنی بر ارائه تعهد برای انجام خاتمه تولید خودروهای یاد شده و همچنین درخواست شماره گذاری برای خودروهای باقی مانده که دارای ثبت سفارش قطعات پیش از سال 1403 می باشند به استحضار میرساند، نظر به بررسی مدارک و مستندات، بازرسی های فیزیکی و فنی خودروهای باقیمانده و انطباق آن با الزامات استاندارد آلایندگی گواهی تایید نوع مربوطه و زمان ثبت سفارش (یورو 4 به همراه فیلتر جاذب ذرات)، شماره گذاری خودروهای باقی مانده از نام های تجاری مذکور از نظر این سازمان بلامانع است.

دلایل توقف تولید آئومان H4 و آئومان H5

دلیل اصلی این اقدام عدم رعایت استاندارد های آلایندگی کشور طبق الزامات جدید محیط زیست می باشد.

تاثیرات توقف تولید فوتون 430 و فوتون 460 در بازار

کشنده فوتون 430 به طور متوالی در سال های اخیر عنوان پرفروش ترین کشنده سال بازار ایران را در اختیار دارد. همچنین کشنده فوتون 460 نیز جزو 5 رتبه برتر پرفروش ترین کشنده های سال کشور می باشد. تقاضا و فروش بالای این دو کشنده در تبدیل شرکت ایرانخودرو دیزل به برترین تولیدکننده کشنده نقش کلیدی داشتند.

قطعا با توقف تولید فوتون 430 و توقف تولید فوتون 460 موجب افزایش تقاضا و فروش سایر کشنده های رقیب در بازار می باشد.

احتمال دیگری که وجود دارد این است که ممکن است تقاضا برای کشنده برقی نیز بالاتر برود و شرکت ها به دنبال مونتاژ و تولید این نوع از کشنده ها بروند.

همچنین توقف تولید فوتون 430 و فوتون 460 می تواند فرصتی برای تولید کشنده های باکیفیت بیشتر و متنوع تر برای پاسخ به نیازی که در بازار وجود دارد باشد.

کلام آخر

نظر شما در مورد این خبر چیست؟ آیا تصمیم درستی بود که توقف تولید را بدون اعلام جایگزین های این دو کشنده اعلام شد؟ این تصمیم می تواند هم فرصتی برای بازار کشور باشد و هم تهدیدی که گریبان گیر قشر زحمتکش رانندگان می شود.

2 Comments

  1. Avatar for سهیلسهیل پاسخ

    متوقف شدن تولید کامیون‌های فوتون واقعاً خبری غیرمنتظره بود. فوتون همیشه به خاطر کیفیت و دوام محصولاتش شناخته شده بود، و مطمئناً این موضوع تأثیر زیادی روی بازار خواهد گذاشت. این نوع تصمیم‌ها برای کسانی که به دنبال کامیون‌های بادوام و با کیفیت هستند، چالش ایجاد می‌کنه.
    سوالی که برام پیش اومده اینه که آیا هنوز امکان خرید مدل‌های موجود در بازار هست؟ و اگر بله، آیا تأمین قطعات یدکی و خدمات پس از فروش همچنان ادامه داره؟

    1. Avatar for مازیار خاموشیمازیار خاموشی پاسخ

      سلام. تامین قطعات این کامیونها تا ۱۰ سال بعد از آخرین تولید، ادامه خواهد داشت.
      ضمن اینکه تعداد بسیار بالای تولیدی فوتون در سالهای اخیر قاعدتا آنرا با مشکل کمبود تعمیرکار و یا قطعه مواجه نخواهد کرد. فارغ از مجموعه ایران خودرو دیزل، شرکتهای خصوصی دیگری هم به امر واردات قطعات این کامیونها میپردازند.

      مدلهای داخل بازار همچنان در حال خرید و فروش هستند. مضافا به اینکه شما میتوانید از شرکت اتوبان بابت خرید مدلهای تا ۵ سال کارکرده، لیزینگ دریافت کنید.

      مرسی از کامنت شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *