کامیون بنز 1924
کامیونها بر اساس ویژگیهای گوناگونی دستهبندی میشوند. ازجمله ظرفیت وزنی، حجم، خط تراز آب و انباشته، مجوز استفاده از راهها، نوع چرخها، اتصال تراکتور و مخزن و روش تخلیه بار. از لحاظ کاربرد نیز به انواع کامیون کمپرسی، کامیون اتاقدار، کامیون لبهدار، کامیون تیغهدار، کامیون کفی، کامیون مسقف یا سقفدار، کامیون یخچالدار، کامیون تانکر، کامیون بونکر، کامیون مخلوطکن، کامیونت، کامیون کشنده، ترلی ترانزیت، ترلی جامبو و بوژی دستهبندی میشوند. از نظر ظرفیت حمل بار میتوان کامیونها را به انواع وانتبار، وانت نیسان، کامیون تک محور، کامیون دو محور، خاور و تریلی تقسیم کرد. در ادامه به معرفی کامیون بنز 1924 خواهیم پرداخت.
کامیون کمپرسی چیست؟
کامیونهای کمپرسی از انواع کامیونهای پرکاربرد و پرطرفدار هستند. این کامیونها عموما برای ترابری و جابجایی موادی مانند شن، ماسه، سنگریزه و نخالههای معدنی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند. ویژگی اصلی این کامیونها داشتن یک مکانیسم هیدرولیکی است که توسط آن مواد از کفهی پشتی کامیون تخلیه میشود. کامیونهای کمپرسی محدودیت ترافیکی ندارند و میتوانند در سطح شهر برای جابجایی مواد و مصالح گوناگون مورد استفاده قرار گیرند.
معرفی کامیون مرسدس بنز 1924
شرکت مرسدس بنز یکی از خودروسازهای مطرح و مورد اعتماد در دنیاست که در ایران نیز طرفداران بسیاری دارد. کامیونهای سری L این شرکت بسیار مورد استفاده قرار گرفتهاند. مرسدس بنز از سال 1959 شروع به ساخت کامیونهای باری نمود که کامیونهای تولید شده از آن سال تا 1995 با اینکه در ابتدا برای مصرف داخل کشور آلمان طراحی شدند، به دلیل استقبال به کشورهای گوناگون در سراسر جهان از جمله ایران صادر شدند.
مدل 19 تنی این کامیونها در ایران نیز تولید شد که به کامیون بنز 1924 معروف است. تولید کامیون و کامیونتهای مرسدس بنز از سال 1343 توسط شرک صنعتی خاور در ایران آغاز شد. پس از سالها تولید و فروش این کامیون، با ادغام شرکت خاور با ایرانخودرو در سال 1378، شرکت ایرانخودرو دیزل متولی تولید کامیون بنز 1924 شد.
نحوه نامگذاری کامیونها
اعداد درنظر گرفته شده در کد این کامیونها بیمعنی نیست. در کد سه رقمی، رقم اول از چپ بیانگر تناژ و ارقام دیگر به معنای قدرت موتور است. در کدهای چهار رقمی نیز دو رقم سمت چپ نمایشگر تناژ و دو رقم سمت راست برای تعیین قدرت موتور است. برای مثال، کامیون بنز 1924 به این معناست که ظرفیت این کامیون 19 تن و موتور آن 240 اسب بخار است. این کامیونها با کد L/LK 1924 نمایش داده میشوند. L به معنی کامیون باری و LK به معنی کامیون کمپرسی است.
مشخصات فنی کامیون بنز 1924
کامیون بنز 1924 بسیار پرقدرت است و برای جابجایی انواع بارها در کشورمان مورد استفاده قرار میگیرد. موتور این کامیون از نوع OM 355 با 240 اسب بخار و 2200 دور در دقیقه است. حجم سیلندرهای این کامیون 11580 سی سی و موتور از نوع توربو شارژ و اینترکولر است.
ظرفیت حمل بار این کامیون 9270 کلیوگرم در مدل کامیون و 6530 کلیوگرم در مدل کمپرسی است.
این کامیون دارای گیربکس سنکرونیزه دستی 6+1 دنده است. کامیون بنز 1924 دارای ترمز پنوماتیک دو مداره مستقل با بوستر و مجهز به ABS و خفه کن دستی است و ترمز دستی پنوماتیک با قابلیت ایجاد فشار بر چرخهای عقب است.
بدنهی این کامیونها از جنس فولاد و ظرفیت مخزن سوخت آنها 400 لیتر است. حداکثر سرعت 84 کیلومتر بر ساعت است و امکاناتی مانند فرمان هیدرولیک، کمربند ایمنی، بخاری، بخاری درجا، کولر، رادیو پخش، شلنگ باد، آفتابگیر داخلی، جک بالابر، زاپاسبند، کپسول آتش نشانی، قفل عرضی دیفرانسیل، مثلث احتیاط، جعبه کمکهای اولیه، گارد جلو، عقب و جانبی است.
سیستم تعلیق این کامیونها دارای فنر تخت و کمک فنر هیدرولیکی تلسکوپی در محور جلو و فنر تخت در محور عقب است.
ظرفیت باتریها 12 ولت و 120 آمپر است. کامیون بنز 1924 دارای 2 باتری است و یک دینام 28 ولت 35 آمپر است.
کامیون 1924؛ سازگار با محیط زیست
استندارد زیست محیطی این خودرو، یورو 3 است. استاندارد یورو 3 در سال 2000 برای خودروهای سواری عرضه شد تا محدودیتهایی برای تولید کربن مونوکسید، هیدروکربنها و اکسیدهای نیتروژن خروجی از خودروها به وجود آورد. با وجود انتشار استاندارهای با حساسیت بالاتر مانند یورو 5 و 6 و متداول بودن یورو 4 در کشورمان میتوان گفت که مصرف سوخت این کامیون متناسب با حفظ محیط زیست کار نمیکند.
عملکرد کمپرسی کامیون 1924
در مدلهای کمپرسی کامیون بنز 1924 در کنار ترمز دستی، اهرم عملکرد کمپرسی قرار گرفته است. این اهرم در 3 موقعیت قابل تنظیم است. در موقعیت اول که اهرم و کلید کنار آن درکنار یکدیگر قرار دارند، کمپرس خودرو عملکرد ندارد. جهت راه اندازی آن لازم است تا با فشار دادن کلاچ خودرو، اهرم و کلید را به موقعیتهای بالا و پایین منتقل نمود تا کمپرسی نیز به بالا و پایین حرکت کند تا بار تخلیه شود.
تخلیه بار در کمپرسی کامیون 1924
درهنگام بارگیری باید توجه نمود که خودرو در حالت کاملا افقی و محکم روی زمین قرار گرفته است. این کار از این لحاظ اهمیت دارد که در هنگام تخلیه بار، خطر برگشتن و چپ شدن کامیون وجود نداشته باشد. پمپ هیدرولیکی پس از وصل کردن بغل گیربکس (PTO) شروع به کار خواهد نمود و چراغ مربوطه روشن میشود. پس از تخلیه بار باید کمی صبر کرد تا اتاق به آرامی در جای خود قرار بگیرد، سپس میتوان بغل گیربکس را قطع نمود تا چراغ بغل گیربکس خاموش شود.
بارگیری کمپرسی کامیون 1924
در هنگام بارگیری نیز اگر بار سنگین باشد باید هنگام ریختن آنها در اتاق بار دقت نمود تا فشار زیاد به داخل اتاق بار رها نشود. این بار اضافی میتواند به اتاق آسیب بزند. به یاد داشته باشید که همیشه باید سعی کنید تا سنگینی بار در وسط اتاق قرار گیرد. برای بارهای زیاد بهتر است از زنجیرههای عرضی استفاده نمود و همچنین باید از بارگیری بیش از حد مجاز خودداری نمود.
نتیجه گیری و جمع بندی
موتور کامیون بنز 1924 از نوع OM355 یورو 3 مجهز به توربوشارژ و اینتر کولر است که توربوشارژ با استفاده از فشار گازهای اگزوز به عنوان محرک، دبی هوای ورودی به موتور را افزایش داده و اینتر کولر دمای هوای خروجی از توربوشارژ را حداقل 100 درجه (تحت بار کامل) کاهش داده و به موتور تحویل میدهد، که با عملکرد این دو مجموعه، علاوه بر افزایش توان و راندمان، آلایندگی نیز کاهش مییابد.
کامیون بنز 1924 از دسته خودروهای سنگین قدیمی است که همچنان مورد علاقه رانندگان است و میتواند آنها را از عملکرد خود راضی نگه دارد.
پینگ بک: بررسی کامیون امپاور 19تن BD300 محصول بهمندیزل | اتوبان تراک