مقدمه
کامیون یکی از وسایل نقلیه موتوری است که برای بارکشی یا ترابری کالاها و مواد سنگین مورد استفاده قرار میگیرد. کامیونها معمولاً ظرفیت حمل ۶ تن بار یا حتی بیشتر را دارند. بخش بارگیر به صورت پیوسته به بخش موتوری کامیون متصل است. ماشینهای سنگین بر اساس محور و وزن کامیونها، و برنامههای مختلف به دستههای گوناگون تقسیم میشوند؛ اسکانیا باری ده چرخ یکی از محبوب ترین و معروفترین کامیونهای بارکشی است که در ادامه این مطلب بیشتر به معرفی آن خواهیم پرداخت.
انواع کامیونها را بیشتر بشناسیم
همان طور که انواع گوناگونی از ماشینها و خودروهای سواری در جادهها حضور دارند، انواع گوناگونی از ماشینها با وزنهها و طول و عرضهای متفاوت تولید شده اند که هریک بخشی از نیازها کاربران را برآورده میکند.
کامیونها معمولاً بر اساس محور و وزن به انواع گوناگونی به شرح زیر تقسیم میشوند:
- کامیونت یا خاور
کامیونهای کوچک و کمی بزرگتر از وانت هستند که دارای دو محور و شش چرخ بوده و بین ۳ تا ۸ تن میتوان بر روی آنها بارگیری کرد. جالب است بدانید که کامیونها به دو دسته تقسیم میشوند: کامیونهایی با دو محور ۶ چرخ معمولاً روی کارت ۱۹ تومن هستند و به صورت میانگین مجاز به حمل ۱۰ الی ۱۲ تن بار هستند. اما کامیونهای جفت با سه محور و معمولاً ده چرخ هستند که معمولاً دارای محور سوم بالا رونده بوده و به صورت معمولی ۱۵ تا ۲۸ تن ظرفیت حمل بار مجاز دارند. اسکانیا ده چرخ باری فروشی که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت، در دسته این نوع از کامیونتهای خاورها قرار میگیرد.
- کشنده یا تریلی
که به آنها ۱۸ چرخ نیز گفته میشود؛ کامیونهای دو قسمتی هستند که بخش بارگیر آنها به بخش موتوری ماشین متصل میشود. این نوع از تریلیها برای بارهای حجیم و بسیار سنگین مورد استفاده قرار میگیرد. بار مجاز آنها بسته به نوع تریلی و محور آن میتواند از ۳۴ تا ۴۴ تن متفاوت باشد.
- کمرشکن
نوع بعدی ماشین سنگین، کمرشکن است که زیر مجموعه ای از تریلی بوده و از آن برای ترابری بارهای سنگینتر و ماشینآلات راهسازی استفاده میشود.
درباره اسکانیا بیشتر بدانیم.
اسکانیا شرکت خودروسازی و صنایع سنگین سوئدی است که تولید انواع کامیون و اتوبوس و موتورهای دیزلی را بر عهده دارد. اولین موتور ۸ سیلندر اسکانیا در سال ۱۹۱۶ ساخته شد که از الکل یا بنزین استفاده میکرد. اما در اوایل دهه ۱۹۲۰، این شرکت بر تولید کامیون و اتوبوس متمرکز شد. امروزه شرکت اسکانیا کامیونها و اتوبوسهای با کیفیتی تولید میکند و در تمامی کشورهای جهان بازار فروش دارند. جالب است بدانید که در حال حاضر گروه فولکس واگن با اختیار داشتن ۷۰ درصد از سهام اسکانیا، بزرگترین سهامدار این شرکت محسوب میشود.
به صورت کلی از بهترین مزایا و ویژگیهای اسکانیا ده چرخ باری فروشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بخاری درجا
- دوربین دنده عقب
- لاستیک زاپاس
- آفتابگی داخلی
- مه شکن عقب و جلو
- گلگیر جلو
- قطع کن باتری
- ضبط مانیتوردار
- آینه دید جلو
- آینه قیچی
- آینههای گرمکن دار با قابلیت تنظیم برقی
- فن ترموستاتیک
- قفل دیفرانسیل سیستم تهویه مطبوع جلو
- سیستم تهویه مطبوع مجزا برای کابین عقب
- دریچه سقف
- بوق دنده غقب
- شیشه بالابر برقی شاگرد و راننده
- سیستم تعلیق صندلی راننده تمام اتوماتیک با قابلیت تنظیم دستی
- قفل مرکزی و ریموت دار
- چراغ مطالعه
- پیش گرمکن سوخت
- مبدل ۲۴ ولت به ۱۲ ولت
- مجموعه ابزار
- و…
مشخصات فنی اسکانیا باری ده چرخ
اسکانیا ده چرخ باری فروشی به صورت جفت محور بوده که قدرت موتور آن ۳۱۰ اسب بخار است. گیربکس ۸۷۵ گرم مجهز به ۸ دنده جلو و یک دنده عقب سینکرونیزه است. طول کامیون حدود ۹ هزار و ۶۰۰ میلی متر و وزن آن ۲۶ تن سیستم تزریق سوخت آن مستقیم است؛ همچنین ترمز جلو و عقب کاسه ای آن مجهز به abs و خفه کن است. مخزن آلومینیومی به ظرفیت ۴۰۰ لیتر اگزوز با تنظیم اتوماتیک، دو کابین دارای چهار صندلی در کابین عقب از جنس گالوانیزه با پوشش ضد رنگ، تختخواب دار مجهز به جک هیدرولیکی با زاویه خمیده تقریبی ۷۰ درجه، دارای سیستم تعلیق بادی کمربند ایمنی و محفظههای مناسب جهت قرار دادن وسایل راننده است. اسکانیا ده چرخ به صورت کلی امکانات خوبی را برای بارکشی بدون خطر برای بارها و راننده فراهم میکند.
کابین دارای ارتفاع داخلی میانگین ۲۰۷۰ میلیمتر است که ایستادن افراد قد بلند در کابین را بدون هیچ دردسری امکان پذیر میکند. همچنین صندلیهای با کیفیت و جذاب با روکشهای چرمی و تخت بسیار جادار آن، حس اتاق خواب یک پنت هاوس را در انسان القا میکند! بر روی داشبورد نمایشگر چندکارهای تعبیه شده است که تمامی اطلاعات مورد نیاز راننده را در اختیار او قرار میدهد.
نتیجه گیری و جمع بندی
به صورت کلی شرکت اسکانیا، اسکانیا ده چرخ باری فروشی را برای حمل بارهای سبک مانند کارهای ساختمانی و عمرانی داخل شهری آتش نشانی و سایر موارد مشابه طراحی کرده است. این کامیون دارای اتاقهای کوچکتر و قدرت موتور کمتر نسبت به کشندهها است؛ زیرا لازم نیست برای حمل بارهای سبک از اتاقهایی با سقف بلند قدرت بالای موتور برخوردار باشد.
اسکانیا باری ده چرخ دارای موتور ۵ سیلندر است که باعث به حداقل رسیدن مصرف سوخت و در نهایت کاهش استهلاک میشود؛ این موضوع یکی از مزیتهای فوق العاده این خودرو محسوب میشود.
دیدگاهتان را بنویسید