مقدمه
مقایسه رنو مگنوم با رنو سری T به عنوان دو ماشین سنگین پر طرفدار میتواند کار را برای خریداران آسانتر کند. کشنده رنو مگنوم جزء ماشین سنگینهای مربوط به حمل بار است. رنو مگنوم اولین بار در سال 1990 میلادی وارد بازار شد و آخرین ورژن آن نیز در سال 2014 میلادی تولید گردید. پس از آن این کامیون با رنو سری T جایگزین و بسیار مورد استقبال واقع شد. در این مقاله قصد داریم ابتدا با مشخصات فنی این دو ماشین سنگین آشنا شویم و پس از آن، مقایسهای بین این دو انجام دهیم.
مشخصات ظاهری رنو مگنوم
برای بررسی مشخصات ظاهری رنو مگنوم ابتدا به سراغ کابین آن میرویم. کابین رنو مگنوم به صورت استاندارد طراحی شده است؛ به طوری که هیچ یک از کامیونهای اروپایی ظاهری مشابه با آن ندارند. این کابین، سه بخش مختلف از جمله قسمت اصلی کابین، قسمت میانی و رادیاتور، سپر و زیر سپر دارد. بالنهای هوای فشرده در تمام بخشهای آن قرار داده شده است که ضربههای وارده از جادههای ناهموار را کمتر کند. ظاهر کابین آن به شکل مربع است و به همین دلیل به کابین آن، آکواریوم میگویند. ظاهر بیرونی رنو مگنوم نیز با شیشهای بزرگ و چراغهای مربع شکل طراحی شده است.
ارتفاع کابین در این کشنده، به حدود 2 متر میرسد؛ به همین دلیل نیازی نیست راننده خم شود بلکه میتواند به راحتی در کابین بایستد. فضای داخلی رنو مگنوم نیز کاملا جادار بوده و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. صندلیهای رنو مگنوم از نوع پنوماتیک و کاملا راحت است. درون کابین، یک یخچال و قفسههایی برای قرار دادن وسایل در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، تهویه هوای مطبوع نیز در آن وجود دارد.
مشخصات فنی رنو مگنوم
رنو مگنوم مجهز به موتور دیزلی است. موتور آن 6 سیلندر با حجم کار 12 لیتر بوده و قدرت آن بین 440 تا 560 اسب بخار متغیر است. حداکثر سرعت آن نیز 90 کیلومتر در ساعت است که این محدودیت سرعت برای تمامی کامیونهای اروپایی ایجاد شده است. فواصل تعویض روغن در رنو مگنوم در هر 80000 کیلومتر است. دنده تمام اتوماتیک و سیستم ترمز قوی با قدرتی به میزان 414 کیلو وات و ترمز برای توقف در سر بالایی جزء ویژگیهای فنی رنو مگنوم است. از سایر مشخصات فنی آن میتوان به سیستم تعلیق هوا، 24 سوپاپه و دارا بودن استاندارد آلایندگی یورو 5، اشاره کرد. در ادامه با مشخصات ظاهری و مشخصات فنی رنو سری T آشنا میشویم تا بتوانیم مقایسه بهتری بین این دو کشنده داشته باشیم.
مشخصات ظاهری رنو سری T
کامیون کشنده رنو T480، از نظر طراحی ظاهری شباهتهایی با رنو مگنوم دارد؛ اما طراحی جلو پنجره آن بسیار چشمگیر است. در طراحی آن از ظرافت و هارمونی خاصی بهره گرفته شده است. کابین سری T از نوع آیرودینامیک بوده و میتواند مقاومت هوا را کاهش دهد. کابین آن در قسمت جلو، کمی باریکتر شده است. همچنین در طراحی آن از گلگیر جانبی تاشو و اسپویلرهای مربوط به سقف استفاده شده است.
برخی از قطعات به کار رفته در کابین آن از جنس آلومینیوم کار شده است تا وزن آن را سبکتر کند. ارتفاع کابین به 2 متر میرسد. طراحی ظاهری این ماشین سنگین به طور کامل ارگونومیک است. جک بالابر تعبیه شده بر روی آن نیز تحمل 20 تن وزن را خواهد داشت.
مشخصات فنی رنو سری T
رنو سری T، دارای موتور 13 لیتری با استاندارد یورو 5 + EVV است. این موتور دارای سه خروجی قدرت از 446 اسب بخار است و با افزایش 40.5 PS به 527 PS میرسد. حداکثر گشتاور در رنو سری T، از 950 دور در دقیقه تا 1400 دور در دقیقه ایجاد میشود. این نوع ماشین سنگین با شاسی از نوع طراحی ماژولار ساخته شده است. ضخامت آن از 6.5 تا 8 میلی متر و عمق آن از 266 میلی متر تا 300 میلی متر متغیر است. گیربکس رنو سری T دارای 12 دنده همراه با 3 دنده عقب است. تعداد سیلندر آن نیز 6 عدد خطی است. سیستم ترمز رنو سری T از نوعEBS / ABS / ASR / HSA / EBA / ESC است. در ادامه میتوانید جدول مقایسه رنو مگنوم با رنو سری T را مشاهده نمایید.
جدول مقایسه رنو مگنوم با رنو سری T
به منظور بررسی دقیقتر دو ماشین سنگین رنو مگنوم و رنو سری T، تمامی مشخصات این دو کشنده را در یک جدول آورده تا در یک نگاه اجمالی بتوانید این دو ماشین را مورد بررسی و مقایسه قرار دهید.
مشخصات رنو مگنوم رنو سری T حجم موتور 12 لیتری 13 لیتری تعداد سیلندر 6 سیلندر خطی 6 سیلندر خطی حداکثر گشتاور 2550 نیوتن متر 2400 نیوتن متر استاندارد آلایندگی یورو 5 EEV + یورو 5 EEV + نوع دنده Optidriver+ اتوماتیک اتوماتیک AT2612F/ optidriver تعداد دنده 12 دنده جلو 12 دنده جلو و 3 دنده عقب ماکزیمم گشتاور گیربکس 2550 نیوتن متر 2550 نیوتن متر سیستم ترمز Optibrake EBS / ABS / ASR / HSA / EBA / ESC حجم مخزن 90 لیتر 90 لیتر
این دو کشنده امکانات مشابه زیادی دارند. از جمله امکانات این دو ماشین سنگین میتوان به سیستم برقی خم کن کابین کشنده، سیستم تهویه مطبوع، صندلی راننده ارگونومیک، بخاری، یخچال فریزر داخل کابین، بادگیر جانبی و بادگیر شاسی، دریچه برقی سقف کابین و ریموت کنترل برای قفل درب اشاره کرد؛ این موارد در هر دو کشنده، مشترک است. بارزترین ویژگی رنو سری T در طراحی زیبای ظاهر آن است که آن را بسیار چشمگیر کرده است.
جمع بندی و نتیجه گیری
کشنده رنو مگنوم و کامیون کشنده رنو T 480 در این مقاله مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. شما میتوانید مشخصات ظاهری و فنی هر کدام از این دو ماشین سنگین را بررسی کنید. سپس با بررسی جدول مقایسه رنو مگنوم و رنو سری T بهترین ماشین سنگین کشنده را انتخاب نمایید. بدیهی است که با توجه به نوع کاربری و وزن بار، کشنده خاصی میتواند مفید واقع شود.
سلام داداش تو اگه میخوای کشنده بخری با این بودجه ای که داری من بهت چند تا گزینه میدم حالا انتخاب با خودت اول ولوو اف۱۲ دومی ولوو ان۱۲ سومی اسکانیا ۱۱۳ چهارمی مان قدیمی۸۵ و اخری هم رنو پریمیوم چون که واقعا عالین همشون یا دوست نداشتی اینا رو سوار شی میتونی بری کشنده های چینی بخری اما تو کشنده های چینی هم به نظرم یا دیما بخر یا فوتون و امپاورخداحافظ
سلام محمد عزیز
ممنون که تجربتون رو با اتوبان و مخاطبین ما به اشتراک گذاشتید.