آشنایی با کشنده دایون ۴۳۰ نیوفیس کرمان دیزل؛
بعد از رخت بربستن بهترین برندهای کامیون و کشنده ی دنیا از بازار ایران در سنوات گذشته، شاهد عرضه و تردد انواع کشندههای چینی در کلاسهای مختلف و سطوح تجهیزات متنوع بودیم. در ردهی قیمتی بالاتر بازار متعلق به دیما، قیمت پیلسان ۴۸۰ اتوماتیک ، امپاور و سی اند سی است. ردهی قیمتی پایینتر که متعلق به کشندههایی عمدتا با گیربکس دستی همچون فاو، فوتون آئومان H4 و پیلسان ۴۴۰ دنده دستی میباشد. و البته یک محصول با قضایای پر فراز و نشیب تولید، بنام دایون N8 نیو فیس (CGC4181 N8 New Face) مجهز به گیربکس اتوماتیک از شرکت کرمان دیزل است که در این مقاله قصد آشنایی با این کشنده و معرفی آن را داریم.
کشنده دایون N8 نیوفیس که با کد CGC4181 (دایون N8E) هم شناخته میشود، به لحاظ تجهیزات و آپشن در ردهی پایینی بین رقبای هم وطن خود قرار میگیرد اما به لحاظ قیمت و فنی حرفهایی برای گفتن در میان سایر رقبایش در بازار دارد. از رقبای قیمتی این کشنده میتوان به فوتون آئومان ۴۳۰ دنده دستی تولید ایران خودرو دیزل و نیز کشنده سی اند سی محصول آریا دیزل اشاره کرد. همینطور کشنده فاو هم از دیگر رقبای قیمتی این محصول محسوب می شود.
طراحی بدنه و نمای ظاهری کشنده دایون ۴۳۰ نیوفیس
طراحی بیرونی کشنده دایون ۴۳۰، به نظر یک کپی نه چندان با کیفیت از طراحی سری ولوو FM نسل دوم (یعنی همان نسلی که توسط سایپا دیزل در ایران مونتاژ میشد) میباشد. حتی دستگیرههای درب ورودی، هواکشهای زیر برف پاکنها و زوایای خطوط روی بدنه، کاملا مشابه یکدیگر هستند. در نسخهی جدیدتر دایون که از ابتدای سال ۱۴۰۱ به بازار ارائه شد و به نیوفیس معروف شدند، از جلو پنجرهی یک تکه به سبک کامیونهای اسکانیا استفاده شده و دیلایت به مجموعهی چراغهای جلو اضافه شده است که اندکی در بهبود فیس نه چندان جذاب قبلی، موثر بوده است.
به علت فاصلهی بین محوری کمتر کشنده دایون ۴۳۰ نسبت به سایر رقبا (فاصله ی بین دو محور ۳۵۰۰ میلیمتر هست در مقام مقایسه در کشندهی دیما این فاصله ۳۹۰۰ میلیمتر هست)، فضایی برای افزایش ظرفیت باک، یا نصب جعبه بغل و سایر تجهیزات اضافه هم وجود ندارد.
طراحی داخل کابین و نمای داخلی کشنده دایون ۴۳۰ نیوفیس
از این نظر میتوان گفت طراحی داخلی دایون ۴۳۰، بهتر و هماهنگتر از طراحی بیرونی است. اما به لحاظ کیفیت ساخت حرف چندانی برای گفتن حتی در میان همان رقبای هموطن خود ندارد. بروی پنل میانی داشبرد تعداد تعجب برانگیز ۱۸ جای کلید خالی (استفاده نشده) وجود دارد که این نکته منفی حکایت از حذف آپشنهای بسیاری بروی دایون را دارد.
به علت ارتفاع کم اتاق از روی شاسی کشنده دایون ۴۳۰، برآمدگی موتور بین دو صندلی راننده و شاگرد مشخص هست و قاعدتا صدا و لرزش موتور بیشتر از سایر خودروهای سنگین به داخل اتاق راه خواهد یافت. این در حالی است که در اکثر کشندهی چینی بازار، شاهد کف صاف و بدون برآمدگی (Flat Floor) هستیم که باعث تردد آسان سرنشینان در اتاق خودرو میشوند. این مورد مخصوصا در مسافتهای طولانی خود را بسیار نشان خواهد دارد.
صندلی بادی راننده با کیفیت متوسط، دو تخت خواب با عرض ۷۰۰ میلیمتر، سیستم مولتی مدیا، تهویه مطبوع اتوماتیک، آینههای برقی، بخاری درجا و… از دیگر تجهیزات رفاهی داخلی دایون هستن.
مشخصات فنی کشنده دایون ۴۳۰
موتور استفاده شده بروی کشنده دایون ساخت کمپانی ویچای (Weichai) چین میباشد. این پیشرانهی ۶ سیلندر توربودیزل، دارای حجم ۱۲ لیتری میباشد که قادر به تولید ۴۳۰ اسب بخار در ۱۹۰۰ دور بر دقیقه است. نهایت گشتاور دایون، ۲۰۶۰ نیوتون متر است که در ۱۱۰۰-۱۳۰۰ دور بر دقیقه ارائه میشود. همچنین از استاندارد آلایندگی یورو ۵ بهره میبرد.
مشخصات کشنده دایون ۴۳۰ نیوفیس؛ شامل گیربکس Eaton Fast اتوماتیک ۱۶ دنده میباشد که قابلیت تعویض دستی یا اتوماتیک دندهها را به راننده میدهد. همینطور اینتاردر (ترمز گیربکس) ۵ مرحلهای از دیگر مشخصات آن میباشد. این گیربکس شبیه گیربکس استفاده شده در کشنده شکموتو X5000 محصول آرین دیزل هست و قابلیت رانندگی در مودهای اکونومیک و پاور را نیز دارد.
مخزن سوخت این کشنده دایون نیوفیس نیز از جنس آهنی بوده و حدود ۳۸۰ لیتر ظرفیت دارد و مخزن ادبلو نیز در کنار باک نصب شده است. به علت قرارگیری پمپ گازوئیل در کنار باک و کم بودن فاصله ی بین دو محور، امکان نصب باک سوخت بزرگتر نیز عملا بدون تغییرات چیدمان پمپ گازوئیل یا حتی حذف ادبلو، وجود ندارد.
تعلیق کشنده دایون ۴۳۰ بر خلاف سایر رقبا، در محور جلو و عقب مبتنی بر فنر پارابولیک (شمش) + کمک فنر میباشد. که همین امر باعث محدودیت در استفاده بعضی کاربریها و نیز سواری خشکتر آن نسبت به بقیه رقبا خواهد بود. البته در سمت مقابل هزینههای نگهداری بالن را نخواهد داشت.
تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی دایون ۴۳۰
از تجهیزات ایمنی کشنده دایون نیوفیس میتوان به موارد مقابل اشاره کرد: ترمز ضد قفل ABS مجهز به توزیع نیروی ترمز بروی چرخها EBD، سیستم ضد لغزش ASR، مجهز به ترمز تریلر دستی، ۶ مخزن باد آلومینیومی، ریتاردر موتور (ترمز موتور) دو زمانه مجهز به سیستم خفه کن موتور (ترمز اگزوز) از تجهیزات ایمنی استاندارد این کشنده است.
ضمن اینکه این خودروی سنگین دارای چهار چرخ ترمز کاسهای (درام) میباشد. این مورد البته از نظر ایمنی و گرم شدن ترمزها گزینه ی مطلوبی نیست. ولی به لحاظ نگهداری و طول عمر، وضعیت بهتری دارد و برای مالک خودرو مقرون به صرفه تر هست.
کروز کنترل، بخاری درجا، فرمان هیدرولیک، دی لایت، آینه های گرمکن دار برقی، شیشه بالابر، بالابر برقی اتاق و… از دیگر تجهیزات قابل ذکر این کشنده هستند.
قیمت کشنده دایون ۴۳۰
کشنده دایون دارای قیمت کارخانه ۳.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰ میلیارد تومانی میباشد اما در زمان نگارش این مطلب قیمت کشنده دایون ۴۳۰ نیوفیس سال ساخت ۱۴۰۲ در بازار آزاد حدود ۴.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ میباشد. شرکت کرمان دیزل در تحویل این کشنده به مشتریان هم خوب عمل نکرده و تعداد زیادی از مشتریان هنوز هم در پی دریافت خودروهای خود هستند از طریق شکایت به وزارت صمت و سایر نهادهای مربوطه هستند.
از رقبای کشنده دایون نیو فیس ۴۳۰ میتوان به فوتون آئومان H4 محصول ایران خودرو دیزل ، پیلسان ۴۴۰ محصول شرکت پیلسان اشاره کرد. هرچند این دو کشنده مجهز به گیربکس اتوماتیک نیستند ولی از نظر ساخت، فضای داخلی اتاق و خدمات، وضعیت بهتری دارند.
برای مشاهده قیمت روز کشنده دایون نیوفیس کلیک کنید.
پینگ بک: کشنده هانوان P560 محصول کاملدیزل | مجله خودرو اتوبان
پینگ بک: فهرست پرفروش ترین کشنده های ایران در سال 1402 | اتوبان
پینگ بک: ثبت نام کشنده کامل P9 آغاز شد! | پیش فروش اردیبهشت 1403
پینگ بک: مقایسه کشنده فوتون و دایون! کدام را بخریم؟! | مجله اتوبان