آشنائی با کامیونت دیما LR-154 مایان دیزل؛ مشخصات فنی، آپشن و قیمت
با توجه به نیاز روز افزون کشور به وسایل نقل و انتقال سبک همچون کامیونت ها و قیمت قابل دسترس تر این وسایل برای خریداران، شرکتهای خودروسازی دائم به معرفی و عرضه ی کامیونتهای مختلف مشغولند. در این میان برخی کامیونت ها به دلیل مشکلات فنی، عدم پشتیبانی مناسب تولید کننده از نظر تامین قطعات و خدمات پس از فروش، خاطره ی ناخوشایندی در ذهن خریداران ایجاد می کند. کامیونت دیما LR-154
در این میان اما شرکت مایان دیزل، بعد از ارائه ی موفق کشنده ی محبوب دیما HT490 و رونمایی از کامیون ۱۹ تُن دیما در نمایشگاه خودروی تهران و مشهد که توجه های بسیاری را به خود جلب کرد، اقدام به عرضه ی دو مدل کامیونت جک تحت برند آشنای دیما با سری مدل LR-154 در بازار ایران نموده است. لازم به ذکر است که از سالهای قبل شرکت آرین دیزل اقدام به عرضه کامیونت جک با تُناژ مختلف کرده است و این مدل کامیونت دیما در واقع فیس لیفت داخلی شرکت مایان دیزل بروی جک محصوب می شود. در این مقاله به بررسی این کامیونت می پردازیم.
طراحی بدنه و نمای ظاهری کامیونت دیما

در نگاه اول نمای روبروی کامیونت دیما با وجود چراغهای بزرگ و مجزا، استفاده ی گسترده از لامپهای LED، جلو پنجره ی کرومی و نشان بزرگ دیما کاملا جلب توجه میکند. هرچند شاید نسبت به طراحی بروزتر برخی رقبا همچون کامیونتهای میتسوبیشی فوسو در مرتبه ی پایینتری قرار میگیرد. در نمای روبرو چراغ راهنمای بزرگی با فاصله از چراغ اصلی قرار گرفته که در مجموع بیننده را به یاد برخی کامیون های هینو (تویوتا) می اندازد.
در کامیونت ۹ تُن دیما طول شاسی ۷.۷۶۰ میلیمتر، عرض کابین (با احتساب آینه ها) ۲.۸۰۵ میلیمیتر، ارتفاع سقف ۲.۲۸۵ میلیمتر و فاصله ی محوری ۴.۴۷۰ می باشد. اما در نمونه ی ۶ تن اما طول شاسی ۶۹۰۰ میلیمتر، عرض کابین (با احتساب آینه ها) ۲.۷۲۵ میلیمتر، ارتفاع سقف ۲.۲۸۵ میلیمتر و فاصله ی محوری ۳.۸۴۰ میلیمتر می باشد.
"جدیدترین کامیونت های آگهی شده در اتوبان"
طراحی داخل کابین و نمای داخلی کامیونت دیما

طراحی داخلی کامیونت دیما LR-154 در مجموع قابل قبول می باشد. استفاده از سه رنگ طوسی، نقره ای و قهوه ای روشن در قسمتهای مختلف کابین، نسبت به سایر رقبای بازار وضعیت بهتر و شکیل تری را ایجاد نوده است. طراحی کلی داخل کابین مشابه جک هست اما با تغییرات کوچکی همچون کنسول میانی، اضافه شدن مولتی مدیا و تغییر رنگ تریم، فضای بهتری ایجاد شده است.
جنس متریال استفاده شده در طراحی کابین هم از پلاستیک خشک و به نسبت ارزان قیمت هست. در کنسول میانی دو کاپ هولدر، ترمز دستی و شیفتر تعویض دنده قرار گرفته است. بروی پنل میانی داشبورد نیز سیستم صوتی و تنظیمات تهویه مطبوع قرار گرفته است. بروی غربیلک فرمان هم شاهد کلیدهای کروز کنترل در سمت چپ و کلیدهای کنترلر صوتی در سمت راست هستیم.
کابین این کامیونت دارای جای خواب می باشد که در نمونه ی ۹ تُن به صورت استاندارد و در نمونه ی ۶ تُن در دو تیپ خوابدار و بدون خواب می باشد.
پیشرانه و تجهیزات فنی کامیونت دیما

موتور کامیونت دیما ساخت کامینز (توربوشارژ مجهز به اینترکولر) بوده دارای ۴ سیلندر و حجم ۳.۸ لیتر می باشد که قادر به تولید ۱۵۱ اسب بخار قدرت و گشتاور ۵۰۰ نیوتن متر می باشد. استاندارد آلایندگی این موتور یورو ۵ + EEV هست.
گیربکس کامیونت دیما مشابهت هایی با ZF دارد و با کد MD6 شناخته می شود. که دارای ۶ دنده جلو و ۱ دنده عقب می باشد. این گیربکس مجهز به اوردرایو (Overdrive) نیز هست. عملکرد اوردرایو باعث میشود دفعتا خودرو با دورموتور پایینتری به حرکت ادامه دهد و همین امر باعث کاهش مصرف سوخت نیز خواهد شد.
تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی کامیونت دیما
در خصوص تجهیزات ایمنی به کار رفته در این کامیونت میتوان به مواردی همچون ترمز دو مداره مستقل بادی (پنوماتیک) چهار چرخ کاسه ای اشاره کرد. از سیستمهای کمکی الکترونیکی ترمز این کامیونت میتوان به ترمز ضد قفل (ABS)، ترمز ضد لغزش (ASR/TC) و سیستم کنترل الکترونیکی پایداری(ESC) اشاره کرد. کامیونت دیما مجهز به ترمز اگزوز (Exhaust brake) نیز می باشد.
کروز کنترل، تهویه مطبوع دستی، دی لایت، مولتی مدیا، صفحه آمپر دیجیتال و … از دیگر تجهیزات کامیونت دیما محسوب می شوند. این خودرو دارای یک باک گازوئیل با ظرفیت ۲۰۰ لیتر و مخزن ادبلو با ظرفیت ۱۷ لیتر می باشد.
قیمت کامیونت دیما
کامیونت دیما LR-154 در بازار در هنگام نوشتن این متن برای مدل ۹ تُن قیمت ۱.۳۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان و برای مدل ۶ تُن قیمت ۱.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان را دارا می باشد که به دلیل تازه وارد بودن به بازار، از قیمت به نسبت مناسبی برخودار هست.
پینگ بک: آشنائی با کامیون دیما MR-285 محصول جدید مایان دیزل | اتوبان تراک خرید فروش کارشناسی